fbpx
Kokemuksia: Whoop 4.0

Kokemuksia: Whoop 4.0

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Kokemuksia: Whoop 4.0 kirjoituksessa kerron lyhyesti mitä uusia ominaisuuksia älyranneke Whoopiin tuli neljännessä versiossa. Lisätietoja siitä mikä Whoop on voit lukea esimerkiksi tästä kirjoituksestani. Kirjoitus sisältää mainoslinkkejä ja ne merkitty tähdellä (*).

Jos tarvitset alennuslinkkiä Whooppiin niin tässä on * https://join.whoop.com/#/8A7C12 — saat linkin kautta 1 kuukauden ilmaista käyttöaikaa ja niin saan minäkin. Win-win! 

Whoop 4.0 pähkinänkuoressa

Tiivistettynä olen ymmärtänyt, että Whoopin alyrannekkeen versiopäivityksen suurin muutos käyttäjälle oli pari uutta anturia: veren happipitoisuus (blood oxygen level) ja ihon lämpötila (skin temp). Jälkimmäisen käyttöön saaminen otti saapumisesta muutaman päivän, sillä Whoopin tarvitsi hieman kerätä ensin dataa kantajastaan.

Whoop 4.0 :ssa on viisi anturia
Whoop 4.0 älyrannekkeen anturit

Whoop 4.0 on kolmanneksen pienempi

Toinen isompi muutos on ilmeisesti Whoop 4.0 muotoilun muuttuminen pienemmäksi ja sellaiseksi, että se voidaan asentaa soveltuviin vaatteisiin. Tästä voi varmaan olla jossain urheilulajeissa hyötyä, että Whoopia ei tarvitse pitää kädessä. Itse en ole tähän perehtynyt, sillä en sellaisia lajeja harrasta, joissa en voisi ranneketta pitää. Päin vastoin: siksi hommasin alunperin Whoopin enkä Ouraa – painoja nostellessa Ouran kokoista sormusta kun ei voi / kannata kuulemma pitää.

Kuvassa Whoop 4.0 edestä ja takaa
Whoop 4.0 on edellistäkin versiota mukavampi pitää ranteessa.

Whoop herättää värinällä

Kolmas uusi juttu Whoop 4.0:ssa on ns. haptinen herätyskello, eli ilmeisesti Whoopin saa herättämään värinällä kun optimaalinen määrä unta on tullut. Itselleni tämä ei ole ollut ajankohtaista, sillä hyvin harvoin pystyn nukkumaan tarpeeksi. Tätä olen koittanut korjata koko vuoden, välillä onnistuen, valitettavan usein en. Whoopin käyttämisestä unen määrän lisäämiseen voit lukea tästä kirjoituksestani.

Kuvakaapppaus Sleep Coach näkymästä
Whoopin Sleep Coach

Mitä päivitys maksoi?

Jos en ole ihan väärässä, oli päivitys Whoop 3.0 > 4.0 “ilmainen”. Vaikka tämä tuntuukin vähän oudolta (sillä Whoopissa ei laitteesta makseta erikseen, vaan se sisältyy kuukausimaksuun), niin en valita + onhan se kiva tietää ihon lämpötila ja veren happitasot. Kai? En kyllä tiedä mitä noilla tiedoilla oikeasti teen, enkä myöskään juuri koskaan tarvitse herätyskelloa. Herään aina ajoissa, turhankin…

Kokemuksia: Whoop 4.0 – loppuyhteenveto

Lopun yhteenvetona sanoisin, että Whoop 4.0 on toki piirun parempi kuin edeltävä versio Whoop 3.0. Uudet ominaisuudet eivät kuitenkaan ole olleet minulle mitään mind blow -osastoa, vaan ehkä eniten minua hyödytti se, että sain hieman jo löystyneen rannekemekanismin tilalle uuden aparaatin. Tästä syystä en viitsi tarjota vanhaa laitettani kiertoon, vaikka saisinkin siitä pari kuukautta ilmaista käyttöaikaa itsekin. Tämä on hiukan harmi, sillä vanhan laitteen kierrättämiseen on selvästi Whoopilla käytetty aikaa ja ajatusta. Nelosen mukana kun tuli uusi remmi kolmoseen ja myös desinfiointilappuja laitteen puhdistamiseen.

Lähetti toi uuden Whoopin kotiovelle. Asennus oli helppoa, eikä vaihto uuteen versioon olisi voinut paljon helpompaa olla. Kuvassa myös vaihtoremmn vanhaan malliin, jos sen haluaisi laittaa kiertoon.

Olisihan se hyvä laittaa kelpo peli kiertoon, jos en sitä ihan osta, että joku haluaisi toisen käyttämän Whoop 3.0 kun netistä tilaamalla saa uudemman version samalla vaivalla ja hinnalla.

Alennuskoodi Whoop 4.0

Käyttämällä linkkiä * https://join.whoop.com/#/8A7C12 saat kuukauden ilmaista käyttöaikaa ja minä myös. 

Lue lisää Whoopista

Enemmän Whoopista (versiosta 3.0) ja sen käyttökokemuksista voit lukea täältä: https://jukkaniittymaa.com/2020/10/19/whoop-3-kokemuksia/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *