fbpx
MBA-tutkinto valmis

MBA-tutkinto valmis

Niin se vain on syksyllä 2018 aloittamani viestintäjohtamisen MBA-tutkinto valmis. Opinnäytetyöni on siis hyväksytty ja kaikki vaaditut 90 opintopistettä ovat kasassa. Näin ollen englanninkielisen Master of Business Administration -tutkinnon suorittamiseen meni reilu 2,5 vuotta töiden ohessa. Ylivoimaisesti suurin ja hedelmällisin puristus oli 16 kuukautta ottanut opinnäytetyö. Käytännössä tutkin siinä keskisuurten ja suurten yritysten halukkuutta ulkoistaa yritysviestinnän eri tehtäviä ja kehitin Yritykselle X suuntaviivat ulkoistustarpeisiin vastaavien viestintäkonsulttien rekrytointiin. Lisätietoja aiheesta annan mielelläni sähköpostilla.

Miltä nyt tuntuu kun MBA-tutkinto valmis?

Usein tiukan suorituksen jälkeen kysytään ”miltä nyt tuntuu?”. Noh, pääasiallisesti olen tyytyväinen ja koen käyttäneeni aikani hyvään. Lähdin nimittäin opiskelemaan viestintäjohtamista useastakin eri syystä:

  1. Halusin oppia tuntemaan (yritys)viestintää syvällisemmin, myös teoreettisesti
  2. Uskon, että 2020-luvulla ja tästä aina eteenpäin viestinnän merkitys yritysten menestyksessä ja niiden johtamisessa on aina vain tärkeämmässä roolissa. Mielestäni valitsemani Haaga-Helian viestintäjohtamisen MBA tarjosi siihen parhaat lähtökohdat.
  3. Koska olen joka tapauksessa ikuinen opiskelija, halusin keskittää opiskeluihin käyttämääni aikaa systemaattisemmin yhteen teemaan.

Nämä kolme kohtaa toteutuivat opinnoissani varsin hyvin. Sillä vaikka viestintä käsitteenä onkin valtavan laaja, niin opin varsinkin yritysviestinnän mahdollisuuksista ja haasteista todella paljon sekä käytännön että teorian näkökulmista. Lisäksi oman mainintansa ilon lähteenä ansaitsevat opiskelujen myötä tutuiksi tulleet lukuisat mahtavat tyypit opiskelutovereista koulun henkilökuntaan.

Aikataulussa onnistumisen salaisuus?

Sitä en voi kuitenkaan kieltää, etteikö tutkinnon suorittaminen olisi ollut raskas puristus. Oman pikantin lisänsä varsinkin viime vuoteen toi toki myös korona. Vaan kurssi ja päivä kerrallaan opinnot etenivät kaikesta huolimatta. Itsensä johtamisen taitoa tässä projektissa ei voi kuitenkaan korostaa liikaa, sen sanoisin olevan jopa yksittäisistä tekijöistä tärkein aikataulussa valmistumisen mahdollistajana.

MBA-tutkinto valmis – mitä sitten?

Kokonaisuutena arvioisin, että MBA-tutkintoon käyttämäni reilut 2,5 vuotta olivat ehdottomasti vaivan arvoisia. Koen olevani ainakin pykälän viisaampi kuin ennen ja onhan se myös kiva, että nyt on takataskussa ylempi korkeakoulututkinto. Sillä on minua näin varttuneempana vähän harmittanut se, että nuorena opinnot jäivät tutkintoon taidekoulusta. Totuus kuitenkin on, että silloisen minäni kärsivällisyys ei yksinkertaisesti riittänyt opiskeluun, ja toisaalta myös talouden realiteetit kannustivat siirtymään työelämään.

Lopuksi on pakko mainita, että vaikka tulevaisuudesta ei tiedä kukaan, pidän silti viestinnän ja/tai johtamisen jatko-opintoja mahdollisina. Mitä se sitten voisi olla, sitä en vielä tiedä. 🙂

Aikaisempia kirjoituksia opintojen varrelta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käyttämällä sivustoa suostut evästeiden käyttöön. By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Lisää tietoja

FIN Tällä sivustolla käytetään evästeitä, joita käytetään asetustesi muistamiseen. Evästeiden käytön voi estää selaimen asetuksista, mutta estolla saattaa olla kielteinen vaikutus sivuston toimintaan. Sivuston käytön analysointiin käytetään Google Analytics -palvelua, jonka tarjoaa Google Inc. (“Google”). Google ei kerää käyttäjistä arkaluonteisia tietoja. Anonyymit tiedot lähetetään Googlelle ja tallennetaan Yhdysvalloissa sijaitseville palvelimille. ENG The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings you are consenting to this. This site uses Google Analytics service. Anonymoys info is sent and stored in servers located in United States of America. By using this site you agree with this.

Sulje