fbpx
Aina Parempaa Johtajuutta on jatkossa jukkaniittymaa.com

Aina Parempaa Johtajuutta on jatkossa jukkaniittymaa.com

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Olen jo pitkään hautonut ajatusta kirjoittaa APJ-blogin jatkosta, sillä vaikka en ole blogiani lopettamassa, niin en myöskään halua jatkaa sen pyörittämistä kuten ennen. Syitä suunnanmuutokseen on monia, joista käsittelen kohta tärkeimmät. Tiivistettynä kyse on siitä, että Aina Parempaa Johtajuutta on jatkossa jukkaniittymaa.com.

Ennen käsittelyä painotan, että perusmotivaattorini kirjoittaa eli oman ajattelun selkeyttäminen, tiedon jakaminen ja mieltymys kirjoittamiseen eivät ole muuttuneet mihinkään, eikä niiden takia ole tulossa muutoksia toimintaan.

Haluan kirjoittaa laajemmasta aihevalikoimasta

Aloitin Aina Parempaa Johtajuutta – blogin kirjoittamisen vuoden 2016 lopussa. Olin jo pitkään kaavaillut oman blogin aloittamisesta, sillä en saanut purettua intohimoani kirjoittaa asiatekstiä missään. Nyt neljä vuotta myöhemmin olen julkaissut täällä yli 160 bloggausta mm. johtamisesta, myynnistä, markkinoinnista ja viestinnästä. Eli blogi on toteuttanut tehtäväänsä melko hyvin mielestäni.

Kahlattuani APJ:n alkuperäisen aihepiirin läpi jo melko monesta kulmasta koen, että haluan laajentaa aihevalikoimaani. Niin moni muukin asia kiinnostaa minua maailmassa ja tuntuu hassulta rajoittaa omaa kirjoittamisen iloa neljä vuotta sitten tehdyn rajauksen takia.

Joku säännöllisemmin blogiani seurannut on ehkä huomannut, että olen jo aiemmin koetellut alussa asettamieni aihepiirien rajoja ja tehnyt varovaisia lähtöjä esim. teknologia-aiheista, elämän tarkoituksesta ja suurista yhteiskunnallista ja ekologisista kysymyksistä. Nämä olen kuitenkin koittanut sovittaa aina paremman johtajuuden viitekehykseen, mutta tulevaisuudessa vapautan itseni siitä vastuusta. Arvion siitä, että ovatko muut aiheeni lukijoista kiinnostavia, jätän Google Analyticsille.

Tahto kehittää johtamista on lisääntynyt

Kun neljä vuotta sitten aloitin APJ:n, oli suomalainen työmaailma mielestäni yllättävän erinäköinen. Johtajuus ei teemana ollut yhtä suosittu, tai ainakin suomalaisia sisältöjä aiheesta oli paljon vaikeampi löytää netistä. Varsinkin LinkedInin roolin vahvistumisen myötä tilanne on kokemukseni mukaan muuttunut ja minusta tuntuu, että haaste on nykyään pikemminkin se, että hyviä sisältöjä on vaikea löytää hälyn joukosta.

Seura tekee kaltaisekseen

Neljä vuotta sitten myös arken työympäristöni oli erilainen ja koin hieman henkistä yksinäisyyttä johtajuuden teemojen parissa. Työpäivät menivät silloin lähes pelkästään juoksevien asioiden hoitoon, eikä ison kuvan kehittämiselle tai ajattelulle ollut arjessa mielestäni riittävästi aikaa tai edes paikkaa. Mennessäni sitten 2017 Sherpaan töihin tilanne alkoi pikku hiljaa muuttua. Nykyään meillä onkin Sherpassa erittäin innostunut ja moniääninen johtoryhmä, jossa käsitellään aktiivisesti myös hyvän johtamisen ja johtamisen kehittämisen teemoja.

Millaisia kirjoituksia jatkossa on luvassa enemmän?

Edellä mainitut tekijät huomioiden tunnen voivani jatkossa kirjoittaa muustakin kuin johtamisesta, myynnistä ja markkinointiviestinnästä. Pidän silti epätodennäköisenä, että jakaisin arkeani täällä kovinkaan aktiivisesti tai tarkkaan. Sellaisia päivityksiä varten ovat olemassa sosiaaliset mediat, joita en LinkedInin lisäksi tosin juuri tällä hetkellä käytä. Olen näet huomannut, että n. 99,99 % some-maailman asioista aiheuttaa minulle lähinnä turhaa stressiä. Mielipiteeni sosiaalisista medioista voi toki vielä muuttua, sillä historiallisesti tarkasteltuna suhteeni someen tuntuu vaihtelevan aaltomaisesti kiinnostukseni ja kyllästymisen välillä.

Kiinnostavia aihepiirejä, joita tulevaisuudessa blogistani ehkä löytyy enemmän, ovat mm. laajemman genrevalikoiman kirja-arviot, erilaiset käyttökokemukset laitteista ja vimpaimista, sekalaiset pohdinnat maailman menosta, oivallukset aivojen ja ihmisen toiminnasta, jossa kiinnostaa erityisesti psykologia ilman johtajuuden suoraa sovellusta ja mahdollisesti myös omat musa- ja muut projektit, jos sellaisia jossain vaiheessa intoudun taas kehittelemään. Toisaalta voi olla, että kirjoitan myös jostain ihan muusta, eli siitä minkä milloinkin koen tärkeäksi tai kiinnostavaksi.

Aina Parempaa Johtajuutta on jatkossa jukkaniittymaa.com

Tulen varmasti jossain vaiheessa päivittämään blogin ulkoasua, sillä kun lavennan blogin sisältöä koskemaan kokonaisvaltaisemmin omia kiinnostuksen kohteita, koen myös hyväksi karistaa vanhat visuaaliset kahleet. Tässä vaiheessa Aina Parempaa Johtajuutta otsake logoineen tippuu pois käytöstä, todennäköisesti jo aiemminkin. Mitään massiivista siivousta vanhasta ”brändistä” en tee, sillä jos nyt jossain grafiikoissa, videoissa ja teksteissä APJ kummittelee, niin se on sitten ihan hyväntahtoinen kummitus. Lopulta uudistan myös uutiskirjeen pohjan ja ehkä muodonkin, mutta se tapahtuu vasta ihan viimeisenä osana päivitystä. Sivuhuomiona mainittakoon myös, että APJ:n FB, IG ja YouTube-kanava eivät enää päivity, mutta sisällöt jääkööt alustoilleen niistä kiinnostuneiden katsottaviksi – ainakin toistaiseksi.

Tuleva visuaalinen päivitys ei ole mikään supertärkeä juttu itselleni. Todennäköisesti kyse on eri vaihtoehtoja testaavasta prosessista, eikä mistään ”kerralla kuntoon” saittiuudistuksesta. Uutiskirjeen pistän tämän kirjoituksen jälkeen hetkeksi tauolle, sillä tämän tyyppisissä sivustopäivityksissä voi pahimmillaan mennä bitti vinoon ja lähteä jotain sellaista jakoon, joka ei ollut tarkoituksellista.

Blogini osoite www.jukkaniittymaa.com säilyy entisellään, sillä olin jo perustaessa ns. kaukaa viisas, ja valitsin domainiksi oman nimeni. Tätä suosittelen myös kaikille oman blogin perustamista kaavaileville. Enemmän vinkkejä asiantuntijablogin perustamiseen voit lukea täältä, mutta tiivistetty peruste on se, että oma nimi on yleensä melko pysyvä tunniste, vaikka kiinnostuksen kohteet tai elämäntilanteet muuttuisivat paljonkin vuosien varrella.

Yhteenvetona

Me ihmiset luulemme usein, että toimintamme kiinnostaa muita ihmisiä enemmän kuin se todellisuudessa kiinnostaa. Loppujen lopuksi jokainen on keskittynyt pääasiassa omaan elämäänsä ja kai hyvä niin. En siis oleta, että tulevat muutokset blogissani muuttavat maailmassa oikeastaan yhtään mitään, mutta koen kommunikaation aiheesta itselleni tärkeänä. Tämä antaa mielelleni luvan olla vapaampi ja sormilleni mahdollisuuden ilmaista minuuttani monipuolisemmin.

Tietysti minulle saa edelleen myös laittaa aihevinkkejä esimerkiksi jättämällä kommentin tähän kirjoitukseen tai nakkaamalla viestin Twitterissä (jos tili on salatussa tilassa, niin hyväksyn kyllä asialliset ihmiset verkostooni) tai sähköpostilla, joka löytyy tämän blogin alalaidasta.

Toivotan kaikille lukijoille antoisia lukuhetkiä myös tulevaisuudessa, kun Aina Parempaa Johtajuutta on jatkossa jukkaniittymaa.com. Kiitos jos jaksoit lukea tänne asti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käyttämällä sivustoa suostut evästeiden käyttöön. By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Lisää tietoja

FIN Tällä sivustolla käytetään evästeitä, joita käytetään asetustesi muistamiseen. Evästeiden käytön voi estää selaimen asetuksista, mutta estolla saattaa olla kielteinen vaikutus sivuston toimintaan. Sivuston käytön analysointiin käytetään Google Analytics -palvelua, jonka tarjoaa Google Inc. (“Google”). Google ei kerää käyttäjistä arkaluonteisia tietoja. Anonyymit tiedot lähetetään Googlelle ja tallennetaan Yhdysvalloissa sijaitseville palvelimille. ENG The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings you are consenting to this. This site uses Google Analytics service. Anonymoys info is sent and stored in servers located in United States of America. By using this site you agree with this.

Sulje