fbpx
Kirja-arvostelu: Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa & Menisit ennemmin terapiaan

Kirja-arvostelu: Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa & Menisit ennemmin terapiaan

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Sain tässä viikonloppuna luettua kaksi hyvää kirjaa loppuun. Nostan ne esille täällä siksi, että uskon näiden auttavan ymmärtämään paremmin sekä itseään että muita – asia jota pidän lähtökohtana sekä hyvälle johtajuudelle, myynnille että markkinoinnille.

Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa

Kirjan kansi: Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa
Kirjan kansi

Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa oli Katriina Järvisen ja Laura Kolben yhdessä kirjoittama äärimmäisen kiinnostava ja ajatuksia herättävä kuvaus suomalaisesta luokkayhteiskunnasta.

Kirja tarkastelee suomalaisia yhteiskuntaluokkia haastattelujen kautta ja huomasin monessa kohtaa hämmästeleväni sitä, kuinka vähän toiset ihmiset ymmärtävät niistä haasteista joita eri luokat voivat kokea.

Suosittelen vahvasti, varsinkin jos elät unessa, että Suomessa kaikki ovat ainakin teoriassa samalla viivalla. Pitäisi kuulua jokaisen johtajan ja markkinoijan peruslukemisiin, sillä hyvä kommunikaatio tapahtuu aina kohderyhmän ehdoilla: 10/10.

Menisit ennemmin terapiaan

Kansi: Menisit ennemmin terapiaan
Kirjan kansi

Menisit ennemmin terapiaan taas oli Ilkka Kiven kirjoittama, viihteellinen self help -opas. Käytännössä tämä oli hyvin samankaltainen kuin Mark Mansonin hittikirja “Kuinka olla piittaamatta paskaakaan” – mutta vain rutkasti parempi. Olen Mansonin kirjan arvostellut aiemmin täällä.

Kummankin kirjan kirjoittaja on oman kärsimyksensä seurauksena löytänyt läsnäolon merkityksen ja sen innoittamana sitten kirjoittanut suorasanaisen self help -oppaan. Näistä kahdesta tämä tämä Menisit ennemmin terapiaan on vain huomattavasti roisimpi ja suoranaisempi.

Kaikesta en ole samaa mieltä kuin Ilkka, mutta ei kai se ole tarkoituskaan. Tämä Menisit ennemmin terapiaan kannattaa muuten kuunnella äänikirjana, sillä kirjoittaja Ilkka Kivi on stand up-koomikko ja vieläpä hyvä sellainen. Vaikea tätä on pisteyttää, mutta pidin kyllä.

#50kirjaa

Kyseiset kirjat olivat muuten #50kirjaa lukuhaasteeni teokset 13 ja 14. Tavoitteeni onkin lukea tänä vuonna 50 kirjaa ja toistaiseksi olen melko hyvin tavoitteessa.

Jonkun mielestä nämä haasteet ovat lähinnä egon pönkitystä (ja ehkä niin onkin), mutta koen tämän myös hyväksi tavaksi saada kirjoja luettua loppuun – tai vastaavasti lopetettua lukemisen ajoissa, jos kirja on liian huono luettavaksi. Niitäkin kun aina välillä osuu eteen.

Oman haasteensa toki haasteeseen luo tapani lukea liian montaa kirjaa kerralla, vaikka toki aktiivisessa luennassa on yleensä vain 3-4 teosta kerralla. Haasteessa korvaamattomaksi on osoittautunut Storytel, jota ilman en enää voisi tai haluaisi olla. Palvelun sovellus tai tarjooma eivät ole täydellisiä, mutta on se kuitenkin helposti kuukausimaksunsa arvoinen.

Mitä hyvää sinä luet tällä hetkellä? Heitä kommentti tuonne alle kommentteihin, APJ:n Facebook-sivuille tai Linkediniin.

Mukavia lukuhetkiä!


Voit tilata blogini sisällöt myös uutiskirjeenä meiliisi. Tilauksen lopettaminen on mahdollista koska tahansa ja osoitettasi käytetään vain tämän blogin sisältöjen jakamiseen.


Aina Parempaa Johtajuutta 2019

#ainaparempaajohtajuutta

https://www.linkedin.com/in/jukkaniittymaa/

Ota yhteyttä: jukka@jukkaniittymaa.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käyttämällä sivustoa suostut evästeiden käyttöön. By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Lisää tietoja

FIN Tällä sivustolla käytetään evästeitä, joita käytetään asetustesi muistamiseen. Evästeiden käytön voi estää selaimen asetuksista, mutta estolla saattaa olla kielteinen vaikutus sivuston toimintaan. Sivuston käytön analysointiin käytetään Google Analytics -palvelua, jonka tarjoaa Google Inc. (“Google”). Google ei kerää käyttäjistä arkaluonteisia tietoja. Anonyymit tiedot lähetetään Googlelle ja tallennetaan Yhdysvalloissa sijaitseville palvelimille. ENG The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings you are consenting to this. This site uses Google Analytics service. Anonymoys info is sent and stored in servers located in United States of America. By using this site you agree with this.

Sulje