fbpx
Kokemuksia: Hubspot Academy

Kokemuksia: Hubspot Academy

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

On hyvä heti alkuun todeta, että en väitä olevani Hubspot-spesialisti tai -asiantuntija. Päädyin kuitenkin uteliaisuuttani tekemään kaksi sertifikaattia kyseisen softatalon oppimisportaalista. Ja koska tämä kokemus oli melkoisen vaikuttava, koen blogini mission huomioiden velvollisuudekseni kirjoittaa tämän ”Kokemuksia: Hubspot Academy” –blogauksen.

Lisättäköön vielä se, että tästä pienestä fanipostauksesta huolimatta en myy, konsultoi käyttöä tai muuten välitä kyseistä markkinoinnin automaatiota, eikä niin tee myöskään edustamani yritys Sherpa. Sherpa on luova toimisto ja me kyllä mielellämme suunnittelemme ja toteutamme korkealaatuisia luovia konsepteja markkinoinnin automaatioiden jaeltaviksi, mutta teknologian asentamisen tai arjen pyörittämisen jätämme siihen erikoistuneille toimijoille.

Ja kun nämä disclaimerit on nyt saatu pois jaloista, niin mennäänpä asiaan. 🙂

Kokemuksia: Hubspot Academy

Olen aiemmin testannut Hubspotin CRM:ää ja kirjoittanutkin siitä täällä blogissani. Tuon kokeilun lopputulema oli, että päädyin valitsemaan Pipedrive CRM:än, mutta se ei tarkoittanut sitä, että Hubspot olisi ollut huono. Kyse oli pikemminkin siitä, että Pipedrive oli minulle entuudestaan tuttu ja pääsin heti hommiin.

Mutta nyt olen siis vain tiedonjanoinen Hubbarin ILMAISESSA oppimisportaalissa. Pakko nostaa kyllä hattua tälle firmalle, he todellakin hallitsevat inboundin taitaen ja elävät kuten opettavat.

Myynti on bisneksen happi

Koska tässä viime vuosien aika  työnkuvani on siirtynyt aina vain enemmän uusmyynnin ja sen kehittämisen pariin, oli oikeastaan selvää, että päätin tehdä ensimmäiseksi Inbould Sales –kurssin. Tämän jälkeen tein Sales Enablement –kurssin, joka oli mielestäni vielä Inbound Sales –kurssiakin parempi ja laajempi kokonaisuus. Näiden puitteissa sain uskoakseni hyvän katsauksen miten kurssit on toteutettu ja kuinka Academyn alusta toimi.

Alustan toiminnallisuus

Hubspot Academyn kurssit on siis toteutettu videoisisältöinä. Nämä videot ovat hyvin tuotettuja ja toteutettuja, esiintyjät luontevia ja sisältö tiukkaan puristettua asiaa, höystettynä runsailla lisämateriaaleilla Hubspotin blogista.

Alustan videosoitin toimii tietokoneella ihan loistavasti, mobiililla alustan käyttö on aika kömpelöä, mutta hyvä sisältö saa antamaan sen anteeksi.

Erityisesti pidän siitä, että videoissa oli sekä tekstitykset että mahdollisuus kuunnella tuplanopeudella: Olen näet joskus hieman kärsimätöntä sorttia ja jos tietoa ei tule nopealla tahdilla, lähtee ajatukseni helposti harhailemaan.

Mahtava juttu on myös se, että videoiden diat ovat ladattavissa PDF-muodossa.

Tästä on hyötyä varsinkin sertifikaattien lopputenteissä, jotka eivät ole ihan helpoimmasta päästä.

Mikäli kuitenkin englanti on hyvin hallussa ja malttaa opiskella sisällöt keskittyneesti, sekä muistaa lukea kysymykset huolellisesti, ei reputusta tarvitse liiemmin jännittää. Ja mikäli sitten tuleekin liikaa virheitä, niin testin saa tehdä uusiksi 12 tunnin kuluttua.

Näistä lähtökohdista arvioituna Hubspot Academy:n alusta onnistuu kiitettävästi. Jos olisi tarpeen antaa NPS-pisteitä, niin arvioni olisi 9/10. Yksi piste lähtee responsiivisuuden puutteesta.

Käymäni kurssit

Opiskelin nyt alkuun siis kaksi kurssia: Inbound Sales ja Sales Enablement. Tiivistettynä nämä kurssit muodostavat hyvän ymmärryksen mm. seuraavista asioista:

  • mitä on inbound myynti ja markkinointi
  • miksi myyntiä ja markkinointia ei kannata organisaatiossa enää erottaa toisistaan; kutsuttakoon yhteistä tiimiä sitten vaikka smarketingiksi, mutta on tosi tosi tärkeää sopia ja ymmärtää yhteispelin tärkeys.
  • Markkinoinnin tehtävä on tuottaa myynnille laadukkaista liidejä ja myynnin tehtävä on reagoida niihin sovitussa ajassa.
  • Yhteinen tavoite on syytä olla numeraalinen, ja mieluiten liikevaihtoon perustuva. Näin puhutaan ja tavoitellaan samaa kieltä kuin muutkin liiketoiminnot.
  • Erityshuomiona mainittakoon se, että ostajien segmentointiin eri tavoin käytettiin kursseilla melko paljon aikaa ja hyvä niin, sillä parempihan myydä niille, jotka ovat kiinnostuneita ostamaan.

Kurssit tarjoilevat työkaluja, prosesseja ja vinkkejä lisäopiskeluun niin paljon, että ihan varmasti kaikkea on mahdoton saada heti käytäntöön. Tärkeää on kuitenkin aloittaa myynnin ja markkinoinnin yhteispeli nyt eikä vuoden päästä.

Sisällöllisesti kumpainenkin on täysi 10/10.

LISÄYS 4.3.2019

Suoritin myös Inbound Marketing -sertifikaatin ja se oli yhtä laadukas kuin nuo kaksi muutakin. Suosittelen.

Inbound Marketing Certified
Inbound Marketing Certified

LISÄYS 15.3.2019

Nyt myös Inbound-perussertifikaatti tehtynä. Jälkikäteen ajateltuna suosittelisin tekämään tämän ensimmäisenä.

Yhteenvetona

Jos minua jokin harmittaa, on se se, että tein nämä sertifikaatit ja tutustuin akatemiaan vasta nyt. En tosin tiedä, kuinka kauan ovat olleet saatavilla, mutta lähtökohtaisesti suosittelisin jokaista myynnistä ja markkinoinnista, tai niiden johtamisesta kiinnostunutta käymään ainakin nämä kaksi ja heti. Luultavasti tosin tulen toteamaan samoin seuraavistakin kursseista, joita olen ajatellut suorittaa. Aika vahva luotto sisällön laatuun on jo luotu.

Sillä jos esimerkiksi benchmarkkaan hyötyä siihen, että olen nyt opiskellut puoli vuotta MBA-tutkintoa, oli yhteensä ehkä n. 10h  puristuksesta sertifikaattien parissa merkittävästi enemmän iloa. MBA:n hyödyt  tulevat luultavasti esille pidemmällä aikavälillä, mutta jos haluat nopeita oivalluksia ja tuloksia, suosittelen ehdottomasti ottamaan ajan Hubspot Academyn sisällöille.

Mietin, että kannattaako tätä sanoa ääneen, mutta joku muu oli sen jo sanonut, että mitä sitä asiaa salaamaan.

Oletko sinä jo tutustunut Hubspot Academy:n sisältöihin ja mitä olet pitänyt? Jatketaan keskustelua tässä LinkedIn-ketjussa.

Ja jos tosiaan tarvitset luovia sisältöjä markkinoinnin automaatioosi tai miksei myös muihin medioihinkin, niin ole rohkeasti yhteydessä jukka@sherpa.fi ja katsotaan kuinka brändisi voisi erottua positiivisesti markkinassa. Palveluihimme luottavat jo mm. S-ryhmä, Orkla, Ruukki, Paroc ja lukuisat muut isot ja pienet yritykset. Seuraavasta linkistä voit myös katsoa tekemiämme töitä www.sherpa.fi/tyot


Jos haluat saada jatkossakin tietoa modernista markkinoinnista ja myynnistä, niin tilaa blogini sisällöt uutiskirjeenä meiliisi. Voit lopettaa tilauksen koska tahansa ja osoitettasi käytetään vain tämän blogin sisältöjen jakamiseen.


Aina Parempaa Johtajuutta 2019

#ainaparempaajohtajuutta

https://www.linkedin.com/in/jukkaniittymaa/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käyttämällä sivustoa suostut evästeiden käyttöön. By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Lisää tietoja

FIN Tällä sivustolla käytetään evästeitä, joita käytetään asetustesi muistamiseen. Evästeiden käytön voi estää selaimen asetuksista, mutta estolla saattaa olla kielteinen vaikutus sivuston toimintaan. Sivuston käytön analysointiin käytetään Google Analytics -palvelua, jonka tarjoaa Google Inc. (“Google”). Google ei kerää käyttäjistä arkaluonteisia tietoja. Anonyymit tiedot lähetetään Googlelle ja tallennetaan Yhdysvalloissa sijaitseville palvelimille. ENG The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings you are consenting to this. This site uses Google Analytics service. Anonymoys info is sent and stored in servers located in United States of America. By using this site you agree with this.

Sulje