fbpx
Kuinka käytät projektikolmiota brändityökaluna?

Kuinka käytät projektikolmiota brändityökaluna?

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Joillekin lukijoille projektijohtamisen työkalu nimeltä “projektikolmio” on ehkä tuttu, mutta postaukseni aihe “brändikolmio” ei ehkä niinkään. Projektikolmio on Wikipedian mukaan ollut käytössä jo ainakin 50-luvulta asti ja pyrkii osoittamaan visuaalisesti, kuinka projektijohtamisessa tulee ottaa huomioon arjen realiteetit: halvalla ei saa paljon, hyvää ja nopeasti. Pienillä muutoksilla tätä projektikolmiota voi käyttää myös brändinrakennuksen työkaluna ja seuraavassa kerron tarkemmin kuinka.

Miksi käyttää brändikolmiota?

Suomen kokoisessa markkinassa voi hieman kärjistäen menestyä vain kahdella tavalla: myymällä bulkkia ylivertaisen halvalla tai parasta vähän kalliimmalla.

Törmään kuitenkin aika usein siihen, että asioiden tekemisen helppous/nopeus/halpuus ovat liian hallitsevia tekijöitä suhteessa siihen mihin brändi haluttaisi positioida markkinassa.

“…jos haluat brändin nopeasti markkinaan, on sillä aina hintansa.”

Yritetään esimerkiksi positioitua premiumiin “ihan kivalla” kiireen tai muuten niukkojen resurssien varjolla.

Tilanne on sama, kuin ilmoittautuisi ooppelilla F1-kisaan. Kuvan vasemmassa laidassa ooppeli. 

Perinteisessä projektikolmiossa laatu = hinta x laajuus x nopeus. Tässä mallissa kuitenkin on riskinä se, että laatu ei saa ansaitsemaansa huomiota, vaan focus keskittyy juurikin projektihallinnalle tärkeimpiin tekijöihin, eli hintaan, laajuuteen ja nopeuteen.

Brändikolmio

Ottamalla laadun yhdeksi kolmion kulmista, projektikolmio on helppo muuttaa brändikolmioksi. Tällöin näkymä on seuraavanlainen:

Voit liikkua kolmion sisällä vapaasti, mutta kuten huomaat, niin jos haluat brändin nopeasti markkinaan, on sillä aina hintansa.

Jos taas tarvitset kohtuullista laatua, kohtuullisella hinnalla ja kohtuullisen nopeasti, saat melkoisen keskiarvoista metritavaraa.

Sitä ”ihan kivaa.”

Mieti siis mitä haluat ja rakenna sen pohjalta realistinen brändistrategia eli voittava suunnitelma.

Mutta miten tästä eteenpäin?

Nyt sinulla on työkalu, jolla voit miettiä brändisi rakennusta pykälää konkreettisemmin. Tämä ei kuitenkaan vielä yksin riitä, sillä loistava strategia on voittava vasta toteutuessaan: miltä brändisi kuulostaa, tuntuu, näyttää ja kuinka se kommunikoi markkinassa?

Yllä mainittujen hahmottamisessa ja pintauttamisessa autan mielelläni edustamani yrityksen voimin. Eli jos brändilläsi on voittavana suunnitelmana positioitua tai pysyä brändikolmion huipulla, niin ole yhteydessä jukka@sherpa.fi / 0456734942 ja katsotaan miten voimme auttaa sinut huipulle.


Sherpa on 18 hengen luova toimisto, jonka kaikki tekeminen tähtää asiakkaidensa maineen ja arvon kasvattamiseen mainonnalla ja markkinoinnilla.

Alkuvuodesta 2018 saimme “Vuoden toimisto” -kilpailussa erityistyismaininnan vuoden innovatiivisimpana toimistona. Erityismaininta tuli asiakkailta kerätyn palautteen pohjalta.


Mikäli haluat jatkossakin saada työkaluja ja pohdittavaa liittyen hyvään johtajuuteen, markkinointiin, mainontaan ja myyntiin, tilaa blogini uutiskirjeenä syöttämällä sähköpostisoitteesi alla olevaan kenttään.

Sähköpostiosoitettasi käytetään vain blogin sisältöjen jakamiseen.


Aina Parempaa Johtajuutta 2018

#ainaparempaajohtajuutta

https://www.linkedin.com/in/jukkaniittymaa/

S-postia voit lähettää myös: jukka@jukkaniittymaa.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käyttämällä sivustoa suostut evästeiden käyttöön. By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Lisää tietoja

FIN Tällä sivustolla käytetään evästeitä, joita käytetään asetustesi muistamiseen. Evästeiden käytön voi estää selaimen asetuksista, mutta estolla saattaa olla kielteinen vaikutus sivuston toimintaan. Sivuston käytön analysointiin käytetään Google Analytics -palvelua, jonka tarjoaa Google Inc. (“Google”). Google ei kerää käyttäjistä arkaluonteisia tietoja. Anonyymit tiedot lähetetään Googlelle ja tallennetaan Yhdysvalloissa sijaitseville palvelimille. ENG The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings you are consenting to this. This site uses Google Analytics service. Anonymoys info is sent and stored in servers located in United States of America. By using this site you agree with this.

Sulje