fbpx
Lue mitä tapahtui, kun pidin esityksen aiheesta “henkilöbrändi”

Lue mitä tapahtui, kun pidin esityksen aiheesta “henkilöbrändi”

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Tässä blogauksessa kerron kuinka tulin pyydetyksi puhumaan yli 50 hengelle henkilöbrändäyksestä aiheella “MY TOP 10 TIPS AND TRICKS FOR PERSONAL BRANDING” ja kuinka myös sinä voit ostaa kyseisen esityksen omalle organisaatiollesi.

Kirjoittelin blogiini alkuvuodesta, että mielestäni kannattaa suostua puhumaan/kouluttamaan aina kun mahdollista ja pyydetään. Jos joku ihmettelee, että miten ihmeessä tämä istuu “Aina Parempaa Johtajuutta” -kontekstiin, niin ohessa siteeraus Arto Hiltusen kirjasta “Johtamisesta”:

“Johtaminen on ihmisiin vaikuttamista. Vaikuttaminen ei onnistu ilman sekä suullista että kirjallista viestintää. Johtaja voi tietysti ahkerasti lähetellä sähköposteja ja muuta tekstiä, mutta suullista viestintää sillä ei voi eikä pidä korvata. Johtaja pitää pystyä vakuuttavaan suulliseen esiintymiseen kahden kesken, pienissä porukoissa ja myös suuren yleisön edessä.”

Noh, maailmankaikkeus vissiin kuuli pienellä viiveellä, ja tuossa keskiviikkona minua pyydettiin pikaisesti puhumaan henkilöbrändäyksestä erääseen tapahtumaan lauantaina 11.8.2018.

Elä kuten opetat

Aikatauluhaasteista huolimatta, päädyin sanomaan pyynnölle kyllä, sillä halusin auttaa sekä kysyjää että myös tarjota yleisölle eväitä aina parempaan huomiseen. Arvoihini kun vahvasti kuuluu auttaminen, mikäli mahdollista.

“Henkilökohtainen kutsumukseni on linjassa blogini kanssa: haluan auttaa ihmisiä ja organisaatioita aina paremman huomisen luomisessa.” Info-sivuni

Aiheeni oli siis minun TOP 10-vinkkiäni henkilöbrändäykseen. Yleisönä oli yli 50 aiheesta kiinnostunutta Suomeen muuttanutta ihmistä ympäri maailmaa, eli esitys oli luonnollisesti englanniksi.

Mitä on henkilöbrändäys?

Tämä ei tietenkään ollut ongelma – tai ainakaan en tee siitä sellaista, sillä toinen työkielemme Sherpassa on englanti, kuin myös aloitan englanninkieliset viestintäjohtamisen MBA-opiskelut viikon päästä työni ohessa.

Kiire tuli!

Ehdin lopulta aloittamaan esityksen valmistelut vasta edellisenä iltana klo 19, ja niissä menikin pitkälle yöhön. Aamulla heräsin vielä ajoissa ja hioin minkä ehdin.

Lopulta esityksestä tuli mielestäni oikeinkin hyvä ja ennen kaikkea konkreettinen tietopaketti asiasta kiinnostuneille. Paljon toki auttoi se, että olen aihetta käsitellyt jo etukäteen useaan otteeseen blogissani.

Toisena helpottavana tekijänä oli myös se, että käytännössä vetoni oli vahvasti henkilökohtainen näkökulma, eli kerroin esityksessä ihan käytännössä mitä teen, miksi ja miten.

“Hyvin se menee – kuten aina!” toivotti vaimoni

Henkilöbrändi-esitykseni kesti 21 minuuttia ja päälle tuli vielä kymmenisen minuuttia hyviä kysymyksiä. Mutta koska useampikin ihminen tuli kiittelemään kädestä pitäen vedon jälkeen, ei se ihan perseelleen tainnut mennä.

Sen kyllä tunsin taas luissa ja ytimissä, että vaikka tuollaiseen puristukseen pystyn, niin kyllä se veronsa ottaa – suomalainen perimä se minussakin vaikuttaa… Loppupäivän olin sitten kovin väsynyt, jos toki kreisi työviikko ja vähäiseksi jääneet yöunet vaikuttivat myös.

“Niin kuin useimmat suomalaiset, tunnen olevani mitä suurimmassa määrin epämukavuusalueellani puhetta pitäessäni. Johtajan hommissa julkinen esiintyminen on kuitenkin ollut pakko hyväksyä ja opetella…” Arto Halonen, Johtamisesta

Eli kyllä puhuminenkin ihan työstä käy, sitä ei käy kieltäminen ja siksi siitä pitää myös saada kelpo korvaus.

Esityksen saldo?

Noh, mitä tästä pro bono -keikasta jäi käteen? Kokemusta, auttamisen iloa ja LinkedIn-kutsuja. Mutta ennen kaikkea: minulla on nyt valmis esitys aiheesta ”My TOP 10 tips and tricks for personal branding” (saatavilla myös suomeksi.)

Esityksen otsikkodia

Jos siis haluat minut kertomaan henkilöbrändäyksestä esimerkiksi organisaatiollesi, niin korvausta vastaan se on nyt ostettavissa.

Ohessa hinnoittelu aiheesta vuodelle 2018, oikeus muutoksiin pidätetään:

MY TOP 10 TIPS AND TRICKS FOR PERSONAL BRANDING

1 x n. 20 minuutin esitys aiheesta “henkilöbrändi” + kysymykset n. 10 min

  • 1-10 hengen organisaatio: 1000    eur + alv
  • 11-20 hengen organisaatio: 2000    eur + alv
  • Yli 21 hengen organisaatio. 3000    eur + alv

Hintoihin lisätään mahdolliset matka-, kilometri- ja majoituskustannukset, matkustuspäivät laskutan jokaista alkavaa kohden 500 eur + alv per päivä.  Alle kolme päivää ennen sovittua tapahtumaan tehdyt peruutukset laskutetaan hinnaston mukaisesti. Maksuaika 14 vrk. Esityksen taltioimisesta ja jakelusta neuvotellaan erillinen korvaus.

Pidätän oikeudet valita asiakkaani.

Tiedustelut ja tilaukset:

Jukka Niittymaa

Puhelin: +358456734942

Sähköposti: jukka@jukkaniittymaa.com

Saatavilla myös:

  • 30 min esitys aiheesta “Tarinankerronnan ABC viestinnässä” ja
  • 2-4h koulutus aiheesta “Vlogauksen perusteet” (hinnoiteltu erikseen, kysy lisää).

Katso tarkemmat esittelyt:

Ostettavat koulutuspalvelut


Voit tilata blogini sisällöt uutiskirjeenä meiliisi.

Osoitettasi käytetään vain tämän blogin sisältöjen jakamiseen ja tilaus on mahdollista peruuttaa koska tahansa uutiskirjeestä löytyvästä linkistä.


© Aina Parempaa Johtajuutta 2018

#ainaparempaajohtajuutta

https://www.linkedin.com/in/jukkaniittymaa/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *