fbpx
Asiaa aivoista ja 4 vinkkiä kuinka muistat paremmin (vlogi)

Asiaa aivoista ja 4 vinkkiä kuinka muistat paremmin (vlogi)

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Olen viime aikoina syventänyt tietojani aivoista. Kallon uumenissa kun piilee vastaus jotakuinkin kaikkiin hyvän johtajuuden, markkinoinnin ja viestinnän kysymyksiin. Otetaan esimerkiksi tarinat. Ne aktivoivat useita aivojen osia ja siksi jäävät useimmilla mieleen vaikkapa listoja paremmin. Lisäksi hyvä tarina käynnistää aivoissa monenlaisia kemiallisia prosesseja, jotka saavat meidät tuntemaan esimerkiksi mielihyvää jännityksen lauettua (koska dopamiini) tai empatiaa (koska oksitosiiini). Tämäntyyppisten mekanismien tunteminen auttaa missä tahansa viestinnässä ja markkinoinnissa.

Readers are leaders

Oppiakseni jatkuvasti lisää, vaikkapa juuri aivoista, luen paljon. Onnekseni myös muistan aika hyvin lukemani,  eli minua on siunattu melko hyvällä muistilla – ainakin jos keskityn ja olen motivoitunut. Olenkin tästä lahjasta erittäin kiitollinen, sillä kaiken kehityksemme perustana on aivojemme kyky muistaa asioita. Kaltaiselleni melko tavoitteelliselle ja ikuisesti tiedonjanoiselle opiskelijalle tämä sopii hyvin. Uskoisin, että blogini lukijoissa on myös paljon muita tiedonjanoisia.

Olen kuitenkin huomannut, että aina muistini ei toimi yhtä hyvin. Väsymys, stressi ja vaikkapa ympäristön häiriötekijät voivat ärsyttävästi heikentää aivojen kykyä tallentaa tietoa.

“Työmuisti ei kykene selviytymään, jos tehtäviä on yhtä aikaa paljon ja ympärillä paljon häiriötekijöitä.” Mehiläisen blogi

Olen itse kokenut senkin, kun stressin ja kiireen seurauksena muisti alkaa ontua. En suosittele, on nimittäin aika kauhea tunne elää muistamatta mitä juuri hetki sitten tapahtui. Stressin vähennettyä muistini on onneksi palannut ennalleen.

Vinkit parempaan muistamiseen

Onneksi muistin toiminnan edellytyksiä voi myös parantaa ja siksi ajattelin vlogata oheiset neljä vinkkiä muistamisen helpottamiseen, kun niihin törmäsin. Vinkit ovat norjalaisen neurologin Kaja Nordengenin kirjasta “Ainutlaatuiset aivot”. Suosittelen tutustumaan, ainakin jos luit tänne asti!

Kuulisin mielelläni, jos sinulla on omia vinkkejä muistin tueksi. Käydään keskustelu vaikkapa tässä LinkedIn-ketjussa.

Vastuuvapauslauseke: jos kärsit muistihäiriöistä, käänny esimerkiksi työterveydenhuollon puoleen. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käyttämällä sivustoa suostut evästeiden käyttöön. By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Lisää tietoja

FIN Tällä sivustolla käytetään evästeitä, joita käytetään asetustesi muistamiseen. Evästeiden käytön voi estää selaimen asetuksista, mutta estolla saattaa olla kielteinen vaikutus sivuston toimintaan. Sivuston käytön analysointiin käytetään Google Analytics -palvelua, jonka tarjoaa Google Inc. (“Google”). Google ei kerää käyttäjistä arkaluonteisia tietoja. Anonyymit tiedot lähetetään Googlelle ja tallennetaan Yhdysvalloissa sijaitseville palvelimille. ENG The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings you are consenting to this. This site uses Google Analytics service. Anonymoys info is sent and stored in servers located in United States of America. By using this site you agree with this.

Sulje