fbpx
Nordic Business Forum 2017 – päivä 2 – ajatuksia ja kysymyksiä

Nordic Business Forum 2017 – päivä 2 – ajatuksia ja kysymyksiä

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Nordic Business Forum 2017 päättyi eilen 3.10.2017. Kuten maanantaina hieman uumoilinkin, noudatti tapahtuma melko lailla Aristoteleen draaman kaarta.

Ensimmäisen päivän synkkyys vaihtui toisena päivänä toivon kipinään, ja loppui kepeään ilotteluun Will Smithin tarinoidessa mukavia monituhatpäiselle yleisölle. Se, että oliko Will Smithin oikeassa paikassa ja oikeille ihmisille, jääkööt muiden pohdittavaksi. En jaksa kuluttaa aikaani tai energiaani asian vatvomiseen tämän enempää. On paljon tärkeämpiäkin kysymyksiä kysyttävänä ja vastattavana:

”Jos et tee jotain, mikä parantaa muiden elämää, tuhlaat aikaasi täällä.” Will Smith, HS 4.10.17

Henkinen huipentuma

Kokonaisuudessa Nick Vujicic oli tapahtuman ehdottomasti minua koskettavin puhuja. Mies joka syntyi ilman käsiä ja jalkoja kiertää nyt maailmaa puhumassa siitä, kuinka jokainen on tärkeä ja arvokas. Jotenkin omat huolet ja murheet tuntuivat hetken niin kovin pieniltä.

Todellinen Next Level Human

Ihailen myös suuresti nuorta visionääriä Boyan Slatia. Hän on todellinen Next Level Human. Mies joka ei pelkästään puhu, vaan myös tekee: tavoitteenaan puhdistaa valtameret muovijätteestä. Hänen iässään minä menin elokuvakouluun ja keskityin lähinnä kasvattamaan tukkaa ja partaa. Toki haaveilin myös maailmanpelastamisesta, mutta rehellisyyden nimissä, oman pään pinnalla pitämisessä oli ihan tarpeeksi haastetta. Ilman ympäristön ja yhteiskunnan tukea olisin tuskin pärjännyt taloudellisesti tai muutenkaan.

”Meidän pitää kasvaa, jotta meillä voi olla perustarpeet tyydytettynä. Sen jälkeen voimme nousta seuraavalle henkisen evoluution tasolle, minkä jälkeen päästään ehkä next level humaniin. Silloin tällä planeetalla on vielä toivoa.”  Jukka Niittymaa, HS 4.10.17

Vitsauksien vitsaus

Mutta tästäpä pääsemmekin aasinsillalla edellisen ongelmaan nimeltä köyhyys. Se on kamala vitsaus. Jatkuva huoli toimeentulosta aiheuttaa stressiä, ja stressi taasen tekee tyhmäksi, sairaaksi ja masentuneeksi (tjeu tämä vlogaukseni aiheesta). Masennusta ihminen lääkitsee usein alkoholilla, joka taas valitettavasti pahentaa stressiä entisestään. Lisäksi ihan oikeasti köyhillä ei ole varaa koulutukseen, se taas tarkoittaa sitä, että ei ole työkaluja ymmärtää valintojen seurauksia. Focus on selviytymisessä. Maslow juuknow:

”Tämä ei ole mitään hippiläppää. Me ei olla tämän ekosysteemin ulkopuolisia.” Jukka Niittymaa, HS 4.10.17

(HENKINEN)Kasvu on ihmisen kohtalon kysymys

On äärimmäisen tärkeää pitää huolta talouskasvusta. Ihmisten on päästävä pois köyhyydestä, tai muuten heillä ei ole kykyä ja mahdollisuutta ymmärtää tekojensa seurauksia, ja lopulta osallistua maailman pelastamiseen. Ja ei, tämä ei edelleenkään ole mitään hippiläppää, vaan asia joka meidän pitää kohdata ja korjata – tai voimme heittää jo toivon. Köyhän ja kouluttamattoman ihmisen on vaikea nousta seuraavalle tasolle: Next Level Humaniksi. Ja jos Next Level Humania ei ole, kuka pelastaa meidät itseltämme?

”Next level human on tulevaisuuden ihminen, joka pelastaa meidät itseltämme. Sellainen joka ymmärtää, että jos meillä ei ole tätä planeettaa, meillä ei ole mitään.” Jukka Niittymaa, HS 4.10.17

Kysymys jonka haluan sinulle esittää, kuuluu:

Kuinka kasvattaa taloutta loputtomasti ilman, että kuristamme maapallon kuoliaaksi?

Summa Summarum

Lyhyesti jos totean fiilikseni Nordic Business Forum:sta, niin tänä vuonna he todellakin toteuttivat missiotaan, joka kuuluu:

“We believe that inspiring and equipping business leaders who want to make the world a better place is the single most effective way in which we can make an effect on the whole society at large.”

Ja kun katson nenääni pidemmälle ja syvemmälle sieluuni, tulee mieleeni yksi sana: Kiitos.

Tämä ei saa jäädä tähän.

Siteeraukseni ovat Helsingin Sanomien kirjoituksesta 4.10.2017. Lue koko kirjoitus ja tue hyvää journalismia: https://www.hs.fi/talous/art-2000005394031.html?share=dea53bd0b9a90fdf3f88e7ec1afc08e2


Jos haluat saada jatkossakin tietoa johtajuudesta, viestinnästä, markkinoinnista ja näiden kehittämisestä, niin tilaa blogini sisällöt uutiskirjeenä meiliisi.

Voit lopettaa tilauksen koska tahansa ja osoitettasi käytetään vain tämän blogin sisältöjen jakamiseen.


Aina Parempaa Johtajuutta 2018

#ainaparempaajohtajuutta

https://www.linkedin.com/in/jukkaniittymaa/

S-postia voit lähettää myös: jukka@jukkaniittymaa.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käyttämällä sivustoa suostut evästeiden käyttöön. By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Lisää tietoja

FIN Tällä sivustolla käytetään evästeitä, joita käytetään asetustesi muistamiseen. Evästeiden käytön voi estää selaimen asetuksista, mutta estolla saattaa olla kielteinen vaikutus sivuston toimintaan. Sivuston käytön analysointiin käytetään Google Analytics -palvelua, jonka tarjoaa Google Inc. (“Google”). Google ei kerää käyttäjistä arkaluonteisia tietoja. Anonyymit tiedot lähetetään Googlelle ja tallennetaan Yhdysvalloissa sijaitseville palvelimille. ENG The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings you are consenting to this. This site uses Google Analytics service. Anonymoys info is sent and stored in servers located in United States of America. By using this site you agree with this.

Sulje