fbpx
Nordic Business Forum 2017 – päivä 1 – Next Level Human

Nordic Business Forum 2017 – päivä 1 – Next Level Human

Minulla on ilo ja kunnia saada osallistua Suomen, ja ehkä koko Euroopan, upeimpaan bisnes- ja johtajuusseminaariin eli Nordic Business Forumiin vuosimallia 2017. Koen, että jokainen joka tuohon tapahtumaan pääsee osallistumaan, on etuoikeutettu. Siitä kertoo jo pelkästään tapahtuman osallistumismaksu, joka on alkaen 1300 euroa + alv. Early birdinä lippuja on toki saanut reilusti halvemmalla, mutta yhtä kaikki, ilmaista lysti ei ole.

Mitä Nordic Business Forum 2017 käsitteli?

Hinnasta huolimatta tapahtuma kerää paikalla 7500 johtamisesta, bisneksestä ja raskaamman tason ajattelusta kiinnostunutta ihmistä. Keskustelu tauoilla käy vilkkaana ja suomalaisille tyypillinen ujous loistaa poissa olollaan ainakin siinä kuplassa jossa minä liikun. Tosin tämä oli minulle toinen kerta ja huomaan, että lajilleni tyypillisesti liikun nyt tässä maastossa luottavaisemmin mielin. Ensimmäisen kerran siunaus ja kirous on aina se, että kaikki on uutta ja ihmeellistä, ehkä aavistuksen pelottavaakin?

Mutta silti eilinen päivä yllätti minut. Tapahtuman teemana on nyt vastuullisuus, merkitys ja johtajuus. Tai kuten itse tiivistin:

Mutta yleinen tone of voice, eli tunnelma – tapa puhua, oli melko mustanpuhuva. Tässä on nyt jahkailtu kymmeniä vuosia ilmastonmuutoksen pysäyttämisen kanssa ilman riittäviä tuloksia. Ihmiskunnalta alkaa loppua aika – ellei ole jo loppunut – pelastaa planeetan upea ekosysteemi. Pidän valitettavan mahdollisena, että nyt kyseessä on enää kyse siitä, että miten opimme sopeutumaan ja estämme totaalisen ekosysteemin ja ilmaston romahduksen.

Omat ajatukseni aiheesta

Olen lapsesta asti ollut aika huolissani planeettastamme ja ehkä siksikin tämä sai minut poikkeuksellisen mietteliääksi. On ehdottoman hyvä, että asiat sanotaan suoraan bisneseliitille, mutta johtaako tämäkään mihinkään konkreettiseen jää nähtäväksi. Onko kyse enää ainoastaan valveutuneiden tarpeesta puhdistaa omaatuntoaan ja kokea tehneensä voitavansa?

En tiedä. Mutta sen tiedän, että ilman toimintaa ei millään ole enää mitään väliä. Viimeinen sammuttaa valot, jos toki infra ja sähkönjakelu on loppunut kauan ennen sitä.

Yksilön resurssit toimia ovat rajalliset. Puolet maailman väestöstä elää alle viidellä dollarilla päivä, eikä heillä ole vaihtoehtona miettiä kestävää kehitystä. Heidän prioriteettinsa on selviytyä. Me rikkaat länsimaalaiset voimme keksiä ja innovoida systeemejä, jotka pelaavat meille ehkä aikaa, mutta mikäli tämä köyhempi puolikas ei saa perustarpeitaan tyydytettyä ja sitä kautta noustua Maslowin tarvehierarkiassa ylemmille tasoille, ovat kaikki ponnistelumme juurikin vain ajan peluuta.

Meidän tulisi ottaa tavoitteeksi saada riittävän suuri osa ihmiskunnasta seuraavalle tasolle. Tämän ihmisen nimesin eilisten pohdintojeni lopuksi ”Next Level Humaniksi” – heistä, ja toivottavasti myös sinusta ja minusta, lisää vielä paremmalla ajalla.

Tästä siis on tiivistettynä kyse:

Lue seuraavaksi kokemukseni NBF17 toisesta päivästä:

Nordic Business Forum 2017 – päivä 2 – ajatuksia ja kysymyksiä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käyttämällä sivustoa suostut evästeiden käyttöön. By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Lisää tietoja

FIN Tällä sivustolla käytetään evästeitä, joita käytetään asetustesi muistamiseen. Evästeiden käytön voi estää selaimen asetuksista, mutta estolla saattaa olla kielteinen vaikutus sivuston toimintaan. Sivuston käytön analysointiin käytetään Google Analytics -palvelua, jonka tarjoaa Google Inc. (“Google”). Google ei kerää käyttäjistä arkaluonteisia tietoja. Anonyymit tiedot lähetetään Googlelle ja tallennetaan Yhdysvalloissa sijaitseville palvelimille. ENG The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings you are consenting to this. This site uses Google Analytics service. Anonymoys info is sent and stored in servers located in United States of America. By using this site you agree with this.

Sulje