fbpx
Järisyttävä tulos! Eli mikä on ylivoimaisesti halutuin sisältömuoto?

Järisyttävä tulos! Eli mikä on ylivoimaisesti halutuin sisältömuoto?

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Tein aikavälillä 25.-27.9.2017 Twitterissä kevyen kyselyn, joka kuului yksinkertaisuudessaan näin:

Jos voit valita, niin kulutatko sisällön mieluiten missä näistä muodoista? Olisi kiva jos tän otannaksi saisi muutama sata > retweet pls.

Kysely otti tulta alleen välittömästi ja otanta oli kolmessa päivässä järisyttävä 1355! En ole tilastotieteilijä, mutta käsittääkseni tätä määrää vastauksia voidaan jo pitää massana, jonka pohjalta voi todeta asian olevan näin? Ja vaikka virhemarginaali olisi esim. +-5%, ei se vaikuttaisi tuloksiin ratkaisevasti.

Kirjoitettu muoto on ylivoimaisesti halutuin tapa kuluttaa sisältöä

https://twitter.com/niittymaa/status/912190053157363712

Avoimissa kommenteissa perusteiksi nousi muun muassa:

Onko videohype kupla?

Hypestä nauttiva videomuoto sai 52% kirjoitettua muotoa vähemmän ääniä – ja tätä voitaneen pitää melko yllättävänä tuloksena. Kuin myös sitä, että video sai vain 3% audiota enemmän ääniä.

Videossa toivottiin laadukkaampia sisältöjä ja myös tekstitystä ja tiivistelmiä tukemaan videokokemusta.

Videosta siis pidetään, mutta tekstin helppous kallistaa usein vaa’an suosimaan lukemista:

Sain myös palautetta, joka tietenkin aina rohkaisee jatkamaan vlogausta JA blogausta – kiitos Joni!

Käytännössä videota ja podcasteja voidaan siis pitää lähes tasavahvoina haluttavuuden kannalta. Tämä jos mikä on yllättävää, sillä pelkän audion tekeminen on huomattavasti kevyempi prosessi – ja siksi esimerkiksi tämän blogin rikastamiseksi hyvinkin mielenkiintoinen vaihtoehto tulevaisuudessa.

Ääntä, eli audiota, eli podcasteja ja äänikirjoja kuunnellaan usein autoa ajaessa. Silloin ei pidempikään sisältö haittaa, vaan saattaa olla jopa etu:

Lisäksi huomioitavaa on, että äänen ja videon viihdekäyttöominaisuus korostui vastauksissa. Tieto opitaan isossa kuvassa ehkä edelleen kuitenkin parhaiten luettuna.

Twitter ja keskimääräinen vastaaja

Twitteristä en saanut ulos twiittikohtaista demografiaa, mutta jos tarkastelen tilini orgaanista yleisöä, on se oheisen kaltainen:

Todennäköinen äänestäjä on siis 18-44 vuotias suomalainen, joka kiinnostunut hauskoista videoista, bisneksestä, politiikasta ja tekniikasta.

Twitter tukee alustana kaikkia kyselyn formaatteja, joten siksi en näe alustan aiheuttamaa vinouman mahdollisuutta tuloksiin merkittävänä. Toki tekstimuoto on dominoiva twiittien luonteen takia, mutta toisaalta yleisö on niin kiinnostunutta liikkuvasta kuvasta, että se käytännössä tasapainottaa tilannetta.

Huomioitavaa

On tärkeää huomata, että kysely EI ota kantaa eri formaattien tehokkuuteen, vaan ainoastaan ihmisten haluun kuluttaa materiaalia valitussa muodossa. Tätä ei tietenkään voida kyselyillä selvittää, vaan asia paljastuu vasta tutkimalla dataa laajemmin: kuinka kauan ihminen viihtyy minkäkin muotoisen sisällön parissa ja kuinka eri muodot tavoittavat ihmisiä. Huomioitavaa on toki myös se, että eri alustat nostavat eri sisältömuotoja epädemokraattisesti, joka vaikuttaa suoraan formaatin tehokkuuteen. Näin ollen tätä kyselyä ei kannata käyttää kaupallisen mediastrategian luomiseen.

Mediastrategia kannattaa jatkossakin tehdä yleisön, viestin ja alustan ehdoilla.

Mikäli tarvitset apua sisältö ja mediastrategian mietinnässä, ota rohkeasti yhteyttä jukka@sherpa.fi ja katsotaan yhdessä mitä sinun kannattaisi tehdä. Oman osaamiseni lisäksi sinulla on kauttani käytössä loistavat asiantuntijat, luovat suunnittelijat ja sisällöntuottajat.

Yhteenveto: tässä muodossa Twitter-käyttäjät haluavat sisältönsä

  • Ihmiset haluavat sisällöt tekstinä, koska se on helppoa ja nopeaa
  • Videot ovat ensisijaisesti viihdettä ja laatua kaivataan lisää
  • Audio on kiinnostava vaihtoehto videolle, sillä se on niin paljon helpompaa tuottaa.

Disclaimer: Vaikka olenkin nykyään ennen kaikkea asiakaspalvelija ja formaattiriippumaton ongelmanratkaisija, niin olen silti taustaltani videomies: olen teinipojasta asti kertonut tarinoita liikkuvalla kuvalla, elokuvaa opiskellut ja tuhansia mainos- ja markkinointivideoita tehnyt. Koen tämän kyselyn silti äärimmäisen mielenkiintoisena ja oikeastaan haastankin sisällöntuottajat nyt panostamaan laatuun. Ihmisiä kun ei tunnu kiinnostavan roiskimalla tehdyt turaukset. Jos haluat panostaa laadukkaisiin sisältöihin: oli muoto sitten teksti, video tai audio, ota yhteyttä jukka@sherpa.fi ja laitetaan homma kuntoon!

Ps. tuossa lainatuissa oli monta hyvää seurattavaa Twitteriin, suosittelen. 🙂

EDIT 9.11.2018 – vahvistusta vuodentakaiselle Twitter-gallupille

Vuosi vierähti ja sattumalta huomasin, että Twitterissä huhuiltiin ihan saman asian tiimoilta uutta galluppia… Noh, kiinnostuksella seurasin tulosten kehittymistä ja olikin supermielenkiintoista nähdä, että tulos oli PROSENTILLEEN sama. Ts. ihmisten kiinnostus ainakin Twitterissä ei siis ole muuttunut vuodessa mihinkään.

Tässä bongaamani twiitti:

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käyttämällä sivustoa suostut evästeiden käyttöön. By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Lisää tietoja

FIN Tällä sivustolla käytetään evästeitä, joita käytetään asetustesi muistamiseen. Evästeiden käytön voi estää selaimen asetuksista, mutta estolla saattaa olla kielteinen vaikutus sivuston toimintaan. Sivuston käytön analysointiin käytetään Google Analytics -palvelua, jonka tarjoaa Google Inc. (“Google”). Google ei kerää käyttäjistä arkaluonteisia tietoja. Anonyymit tiedot lähetetään Googlelle ja tallennetaan Yhdysvalloissa sijaitseville palvelimille. ENG The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings you are consenting to this. This site uses Google Analytics service. Anonymoys info is sent and stored in servers located in United States of America. By using this site you agree with this.

Sulje