fbpx
Kirja-arvostelu: “Up The Organization” 90/100

Kirja-arvostelu: “Up The Organization” 90/100

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Robert Townsendin Up the Organization: How to Stop the Corporation From Stifling People and Strangling Profits on yksi niistä kirjoista, joka pitäisi olla pakollinen luettava jokaiselle johtajalle tai sellaiseksi haluavalle.

Voit tilata kirjan klikkaamalla kuvaa.

Kirja on kirjoitettu 1970, mutta on suurelta osin edelleen painavaa asiaa. Toki joissain kohdin ajan kuva hiukan näkyy. On silti hyvin helppoa huomata, että mistä moni tuoreempi teos viisautta on ammentanut. Ajatuksensa kirjaan Robert oli saanut toimiessaan Avis vuokra-autoyhtiön johtajana ja nostaen Aviksen murheen alhosta markkinan kärkikahinoihin. Se, että kirja ei ole uusi ei mielestäni ole turn off, vaan pikemminkin on hämmentävää, että kuinka vähän maailma on mennyt eteenpäin 50 vuodessa?

Millaisia ajatuksia kirja pitää sisällään?

Kirja etenee aakkosjärjestyksessä aiheesta toiseen, ja on siis eräänlainen käytännön hakemisto hyvään johtajuuteen. Muutamia Robertin viisauksia ovat esimerkiksi (olen hiukan paikoin selventänyt ja täydentänyt niitä):

  1. Jos tulet työpaikalle missä ihmiset ovat energisiä ja innoissaan, löydät jostain läheltä todellisen johtajan.
  2. Älä palkkaa mestaria tekemään työtä ja laita oppipoikia arvostelemaan ja ohjaamaan prosessia. Eli arvosta ammattilaista, kilsoilla on väliä.
  3. Tee työsi – ja jokainen päätös – kuin omistaisit yrityksen.

Varsinkin listan viimeinen on ajattelulle käänteen tekevä: kun ihminen ymmärtää, että on asenteellisesti yrittäjä, on hänen mahdollista nousta kokonaan uudelle tasolle ajattelussa ja ennen kaikkea syyn ja seurauksen ymmärtämisessä. Kun tämän vielä ymmärtää kommunikoida, uskallan ennustaa melko nopeaa ammatillista kehitystä. Vastakkainen – ja valitettavan tyypillinen – ajatusmalli on “mä olen täällä vain töissä.” Omaan firmaani en palkkaisi tuolla asenteella varustettua ihmistä toihin – ja jos joku ajautuisi demotivaation kouriin, olisi asia syytä ottaa puheeksi heti. Korkean asiantuntijuuden aloilla työtä pitää rakastaa tai antaa se jollekulle joka niin tekee. Rakkaus lajiin näkyy varmasti lopputuloksessa.

Kirjaa voi suositella vahvasti jokaiselle, joka haluaa saada organisaationsa menestymään. Hyvänä puolena on myös tietenkin onnellisuuden lisääntyminen ympärillä ja sen seurauksena myös ympyrän keskiössä: onnellisuudella – kuten myös onnettomuudella – on taipumusta tarttua.

90/100

+ Selkeä, aakkosellinen rakenne – helppo palata asiaan kun tarve on akuutti
+ Lähdeteos, jossa teoriassa lähes kaikki mitä hyvään johtajuuteen vaaditaan
+ Tiivis paketti, ei juuri turhaa jaarittelua

– Paikoin vanhanaikainen suhtautuminen naisiin työelämässä – aikansa kuva

Osta kirja tästä linkistä (affiliate):

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käyttämällä sivustoa suostut evästeiden käyttöön. By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Lisää tietoja

FIN Tällä sivustolla käytetään evästeitä, joita käytetään asetustesi muistamiseen. Evästeiden käytön voi estää selaimen asetuksista, mutta estolla saattaa olla kielteinen vaikutus sivuston toimintaan. Sivuston käytön analysointiin käytetään Google Analytics -palvelua, jonka tarjoaa Google Inc. (“Google”). Google ei kerää käyttäjistä arkaluonteisia tietoja. Anonyymit tiedot lähetetään Googlelle ja tallennetaan Yhdysvalloissa sijaitseville palvelimille. ENG The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings you are consenting to this. This site uses Google Analytics service. Anonymoys info is sent and stored in servers located in United States of America. By using this site you agree with this.

Sulje