fbpx
Mitä asiakkuusjohtaja tekee markkinointitoimistossa?

Mitä asiakkuusjohtaja tekee markkinointitoimistossa?

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Aina välillä minulta kysytään, että mitä komealta kuulostava “asiakkuusjohtaja” tekee ihan oikeasti työkseen?

Asiakkuusjohtaja…

Lyhin vastaus, jonka olen saanut tiivistettyä, kuuluu: Asiakkuusjohtajana vastaan nykyisten ja tulevien asiakkaideni tyytyväisyydestä.

… on ennen kaikkea asiakaspalvelija

Toki asiakkuusjohtajan työnkuva vaihtelee varmasti paljon yritysten välillä, mutta meillä Sherpassa this is how we roll. Ihan käytännössä toimin siis sisäisenä asiakkaana yrityksessämme. Pidän huolta, että tiimillä on vaadittava tieto ja työkalut suunnittelun tukena, briiffi ja asiakkaan tavoite pysyy kirkkaana mielessä ja että asiakas tulee aidosti kuulluksi ja palvelluksi parhaalla mahdollisella tavalla.

…markkinoinnin strateginen apu, tuki ja konsultoija

Usein mietin asiakkaan kanssa myös ns. isoa kuvaa: mikä on todellinen haaste, kuinka tehdä palvelusta tai tuotteesta entistä haluttavampi, kertoa ja kommunikoida yrityksen tarinaa ja miten mitata onnistumista. Erityisen hyvin koen meidän onnistuneemme työssämme, jos asiakkaamme nousee avullamme tähdeksi organisaatiossaan.

… tekee paljon myyntityötä

Iso osa asiakkuusjohtajan työstä on myös tulevien asiakkaiden etsimistä palveltavaksi. Suomeksi tämä tarkoittaa prospektointia, myyntiä ja tarjousten esittelyä. Rakastan asiantuntijapalveluiden myyntiä, sillä kun on tuote johon uskoo: kuten työnantajani palvelut ovat, koen vilpittömästi olevani tekemässä hyvää. Se on minulle erityisen tärkeää, sillä olen sitoutunut olemaan hyvien puolella. Jos uskoni oman tai asiakkaan organisaation motiiveihin syystä tai toisesta menee, en pysty antamaan parastani ja silloin on aika jatkaa matkaa eri suuntiin. Arvojaan vastaan kun ihminen ei voi tehdä ja olla silti onnellinen.

On tärkeää myös mainita, että käytännössä kiitos onnistumisista kuuluu tiimille ja asiakkaalle – asiakkuusjohtaja vain varmistaa, että oikeat ihmiset tekevät oikeita asioita. How simple is that. 😉

… on tiivistettynä:

  1. on markkinointitoimistossa asiakkaan edunvalvoja
  2. pyrkii tekemään asiakkaasta tähden omassa organisaatiossaan
  3. ratkaisee proaktiivisesti asiakkaan haasteita yhdessä asiakkaan kanssa
  4. myy markkinointitoimiston asiantuntijapalveluja
  5. varmistaa, että oikeat ihmiset tekevät oikeita asioita

Onko sinulla kysymyksiä tai ajatuksia asiakkuusjohtajan työstä? Tai kiinnostaisiko sinua kuulla millaisia muita töitä markkinointitoimistossa tehdään? Ja jos tarvitset laadukasta, luovaa ja luotettavaa kumppania markkinointiin, laita meiliä jukka@sherpa.fi ja jutellaan lisää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käyttämällä sivustoa suostut evästeiden käyttöön. By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Lisää tietoja

FIN Tällä sivustolla käytetään evästeitä, joita käytetään asetustesi muistamiseen. Evästeiden käytön voi estää selaimen asetuksista, mutta estolla saattaa olla kielteinen vaikutus sivuston toimintaan. Sivuston käytön analysointiin käytetään Google Analytics -palvelua, jonka tarjoaa Google Inc. (“Google”). Google ei kerää käyttäjistä arkaluonteisia tietoja. Anonyymit tiedot lähetetään Googlelle ja tallennetaan Yhdysvalloissa sijaitseville palvelimille. ENG The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings you are consenting to this. This site uses Google Analytics service. Anonymoys info is sent and stored in servers located in United States of America. By using this site you agree with this.

Sulje