How to generate trust in organization: 4/8 – Keep your promises

How to generate trust in organization: 4/8 – Keep your promises

This is the 4th posting from a series of 8 short articles “How to generate trust in an organization”. The topics spring to life from my own experiences as well as from various books and articles I’ve read in the past. The most influential writers have no doubt been John C. Maxwell and Simon Sinek. Both emphasize the importance of high moral driven “people first” leadership.

"Keep every promise you make and only make promises you can keep."

How to generate trust in organization: 4 – Keep your promises

It is too easy to postpone decisions by saying “let’s do or get that later, next month, next spring, next financial year…” but guess what –  if you never plan to keep that promise:

  1. It is much better to say that it is not possible.
  2. Remember to say why it is not possible (and people usually understand).
  3. Never lie or make promises that you cannot keep.

Those leaders who end up not keeping their promises quickly end up tagged as weak bullshit talkers. And surprise surprise: weak leaders are not considered as good leaders.

Please feel free to share and discuss this in the comments, LinkedIn or on Twitter. To make sure you get all the 8 ways to generate trust, subscribe to the blog at:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Takaisin alkuun

Käyttämällä sivustoa suostut evästeiden käyttöön. By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Lisää tietoja

FIN Tällä sivustolla käytetään evästeitä, joita käytetään asetustesi muistamiseen. Evästeiden käytön voi estää selaimen asetuksista, mutta estolla saattaa olla kielteinen vaikutus sivuston toimintaan. Sivuston käytön analysointiin käytetään Google Analytics -palvelua, jonka tarjoaa Google Inc. (“Google”). Google ei kerää käyttäjistä arkaluonteisia tietoja. Anonyymit tiedot lähetetään Googlelle ja tallennetaan Yhdysvalloissa sijaitseville palvelimille. ENG The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings you are consenting to this. This site uses Google Analytics service. Anonymoys info is sent and stored in servers located in United States of America. By using this site you agree with this.

Sulje